
Digestiva chèvrebollar
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 301

Kcal / portion: 83

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1987 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 20%
Kolhydrater: 20%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Sultanrussin el. svarta 1.0 dl 9%
Sött vitt vin } 0.5 dl 2%
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (15 min )
- Hacka russinen och lägg dem i en kastrull. Tillsätt vinet och låt koka tills vinet kokat bort. Ta ur kastrullen och låt dem kallna.
- Mosa kexen till små smulor t.ex. i en mortel. Häll ut på en tallrik.
- Skär getosten i små bitar. Mosa getost med färskost i en bunke. Blanda in russinen. Smaka av med salt och peppar.
- Fukta händerna och rulla små ostbollar.
Rulla dem i kexsmulet. Ställ dem gärna svalt någon timme före servering.
Kockens kommentar
Ostbollarna kan varieras i oändlighet med olika sorters dessertostar, olika vin, kex eller andra ingredienser.
Alternativ
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)