Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 84

Kcal / portion: 423

GBR (GI) / port: 5
Recept: 1693 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 3%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Stjälkselleri 4.0 stjälkar 1%
Kuvertbröd 4.0 styck 46%
Hårdost skivad 50.0 gram 11%
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (20 min )
- Skala och finhacka lök.
- Hetta upp lite matfett i en stor stekkastrull på medelvärme och fräs löken mjuk och glansig i 3-5 minuter. Bränn ej löken.
- Vispa ner mjöl i kastrullen. Tillsätt krossade tomater, vatten+fond. Låt småkoka under lock 5-10 minuter.
- Rör ner crème fraiche (eller grädde). Smaka av med salt och peppar.
- Servera gärna med selleristjälk, ett gott bröd och en god hårdost till soppan.
Kockens kommentar
För jämnare tomatsoppa använd mixer, eller byt ut de krossade tomaterna mot passerade tomater. Crème fraichen kan bytas ut mot grädde. Krossade tomater och passerade tomater på burk finns också att köpa t.ex. med vitlök om man önskar mer smak.