Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 61

Kcal / portion: 467

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1867 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 4%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min + 4 tim )
- Skala och grovhacka lök. Skär tomaterna i bitar.
- Mixa lök, tomater, med vatten och fond i en matberedare, eller använd stavmixer.
- Häll över i kastrull och vispa ner tomatpuré och crème fraiche.
- Koka upp och låt sjuda på på svag värme i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Mixa igen. Låt svalna. Ställ soppan i kylskåp några timmar så att den blir kall, eller servera den ljummen.
- Häll upp i tallrikar och skiva parmesan över. Garnera med persilja eller timjan.
Kockens kommentar
Receptet ger cirka 2 tallrikar per portion. Skall soppan användas som förrätt, halvera mängderna. Vill man ha en matigare soppa, kan man byta ut vattnet mot tomatjuice.