Kall tomatsoppa
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Oststänger }

12.0 

styck

Persilja till garnering

 

 

el. timjan

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kall tomatsoppa

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 61

Kcal / portion: 467

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1867 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 4%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 766 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Oststänger } 12.0 styck 20%

Persilja till garnering 0%

el. timjan %

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (20 min + 4 tim )

  1. Skala och grovhacka lök. Skär tomaterna i bitar.
  2. Mixa lök, tomater, med vatten och fond i en matberedare, eller använd stavmixer.
  3. Häll över i kastrull och vispa ner tomatpuré och crème fraiche.
  4. Koka upp och låt sjuda på på svag värme i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Mixa igen. Låt svalna. Ställ soppan i kylskåp några timmar så att den blir kall, eller servera den ljummen.
  6. Häll upp i tallrikar och skiva parmesan över. Garnera med persilja eller timjan.

Kockens kommentar

Receptet ger cirka 2 tallrikar per portion. Skall soppan användas som förrätt, halvera mängderna. Vill man ha en matigare soppa, kan man byta ut vattnet mot tomatjuice.

PASSAR TILL

Oststänger

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem