Varm tomatsoppa
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Tillbehör:

 

Gräddfil

2.0 

dl

Kuvertbröd

4.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Varm tomatsoppa

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 66

Kcal / portion: 388

GBR (GI) / port: 5

Recept: 1552 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 2%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 585 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Tillbehör:

Gräddfil 2.0 dl 18%

Kuvertbröd 4.0 styck 50%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (35 min )

  1. Skala och finhacka gul lök. Skala och riv eller finhacka vitlök. Tärna tomater.

  2. Tillred brödkrutonger om sådana önskas.
    Se separat recept.

  3. Lägg alla ingredienser i en kastrull utom maizena. Låt småkoka i 10-15 minuter.

  4. Mixa soppan i matberedare eller med mixerstav. Sila sedan soppan genom ett såll tillbaka i kastrullen. Värm upp.

  5. Vispa ner lite maizena eller vetemjöl utblandat i lite vatten, så att soppan tjocknar. Låt småkoka några minuter. Smaka av med salt och peppar.

  6. Serveras varm med en klick gräddfil e.d.

Kockens kommentar

Tomatsoppa kan tillredas på allehanda sätt. T.ex. utan färska tomater och utan tomatjuice. Alternativa ingredienser som kan förekomma är t.ex. tomatpuré, potatis, vispgrädde, andra kryddor såsom timjan och lagerblad.

Alternativ

Krutonger (brödtärningar)

Kall tomatsoppa

Enkel tomatsoppa

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem