Hemlagade krutonger - Croûtons
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal brödskivor: 6

Kockskolan:

 

Om krutonger >

 

 

Om snittar, kanapéer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Hemlagade krutonger - Croûtons

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 324

Kcal / portion: 78

GBR (GI) / port: 11

Recept: 466 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 3%

Kolhydrater: 61%

Fibrer: 4%

Portionsvikt: 24 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om krutonger > Äts ej

Om snittar, kanapéer > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (15 min )

  1. Skär brödet i 2,5 centimeter tjocka skivor, eller i 0,5-1 centimeter om de skall användas till kanapéer. Kanterna skärs bort om inte hela skivor önskas.
  2. Torrostade krutonger
    Enklast är att brunrosta hela skivor i brödrost och sedan skära upp det i bitar om så önskas. Att torrosta i panna utan smör är svårt utan att brödet svartbränns.
  3. Smörstekta krutonger
    Använd hela skivor eller skuret i bitar (se kommentar). Hetta upp smör i panna på medelhög värme. Lägg i brödet och stek dem gyllenbruna på var sida utan att svartbränna. Önskas vitlökssmak gnider man först in pannan med en halverad vitlöksklyfta, alternativt gör man det i efterhand.
  4. Ugnsrostade krutonger (165°C)
    Lägg brödet på galler och rosta dem i cirka 30 minuter. Pensla med olivolja efter halva tiden. När de är torra och lätt brynta tas de ut. Efter rostning kan de gnidas in med en halverad vitlöksklyfta.

    Ostkrutonger: Ett alternativ är att efter rostning riva hårdost på brödet och droppa lite olivolja över. Bryn det under grill tills osten smält och fått lite färg.

Kockens kommentar

Små krispiga krutonger är ett utmärkt tillbehör till sallader, soppor med mera. Variera form enligt eget tycke - kors, trekanter, cirklar, hjärtform, halvmånar, eller helt enkelt i små kuber. Kan serveras urhålade med fin ragufyllning i mitten. Hela vitlöksskivor är utmärkt tillbehör till soppa, till exempel löksoppa. Franskans croûtes = den brunbrända skorpan på bakat bröd. Croûtons = rostat eller stekt bröd. I Frankrike serveras ofta halvmåneformade krutonger som kanapéer med någon smaskigt pålägg (läs mer > Om kanapéer, sandwich).

Passar till

Löksoppa

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem