
Baconinlindade fikon (plockmat)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 175

Kcal / portion: 220

GBR (GI) / port: 5
Recept: 880 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 17%
Fett: 22%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Bacon som knapersteks} 16.0 skivor 74%
Matolja till stekning Äts ej
Tandpetare Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (20 min )
- Sätt ugnen på 225°C.
- Dela fikonen i 4 delar. Dela baconskivorna på mitten.
- Linda en skiva bacon runt varje fikondel.
Olja in en ugnssäker form. Lägg i fikonen och häll en droppe olja på varje fikon. - Sätt in i ugnen cirka 10 minuter, tills baconet blivit krispigt/knaprigt. Ta ut och servera med tandpetare i varje fikon.
Kockens kommentar
Färska fikon är inte helt lätt att få tag på. Man kan använda torkade fikon, men smaken är helt annorlunda, mycket sötare.
Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel "Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.