
Musslor med pancetta (plockmat)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 230

Kcal / portion: 136

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1359 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 23%
Fett: 18%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Olivolja 2.0 msk 17%
Chilifrukt röd 0.5 styck 0%
Pancetta som lättsteks } 10.0 skivor 69%
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (20 min )
- Plocka ur musslor ur skalen. Riv skal på citron. Hacka persilja och chili. Skala och finhacka vitlöken.
- Blanda citronskal, persilja, chili och vitlök med olja. Vänd runt musslorna i blandningen.
- Lägg pancetta i en torr stekpanna. Stek på svag värme tills de börjar få lite färg. Tag upp och lägg på smörpapper att torka.
- Lägg tillbaka musslorna i skalen och lägg på den torra och krispiga pancettan.
Kockens kommentar
Pancetta är italienskt rökt stekfläsk. Till skillnad mot vanligt svenskt rimmat stekfläsk, så har köttet tydlig röksmak.Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Pancetta som lättsteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.