Musslor med pancetta (plockmat)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal musslor: 10

Olivolja

2.0 

msk

Chilifrukt röd

0.5 

styck

Pancetta som lättsteks }

10.0 

skivor

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Musslor med pancetta (plockmat)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 230

Kcal / portion: 136

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1359 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 23%

Fett: 18%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 59 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Olivolja 2.0 msk 17%

Chilifrukt röd 0.5 styck 0%

Pancetta som lättsteks } 10.0 skivor 69%

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Plocka ur musslor ur skalen. Riv skal på citron. Hacka persilja och chili. Skala och finhacka vitlöken.
  2. Blanda citronskal, persilja, chili och vitlök med olja. Vänd runt musslorna i blandningen.
  3. Lägg pancetta i en torr stekpanna. Stek på svag värme tills de börjar få lite färg. Tag upp och lägg på smörpapper att torka.
  4. Lägg tillbaka musslorna i skalen och lägg på den torra och krispiga pancettan.

Kockens kommentar

Pancetta är italienskt rökt stekfläsk. Till skillnad mot vanligt svenskt rimmat stekfläsk, så har köttet tydlig röksmak.

Näringsberäkning
: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Pancetta som lättsteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem