Kokt rockavinge med rostad kapris och purjo
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Potatis

800.0 

gram

 

Hotade fiskarter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kokt rockavinge med rostad kapris och purjo

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 160

Kcal / portion: 623

GBR (GI) / port: 8

Recept: 2493 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 10%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 391 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Potatis 800.0 gram 22%

 

Hotade fiskarter > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (25 min )

  1. Skala och koka potatis.
  2. Ansa och finstrimla purjolök. Fiskfiléerna skall vara utan skinn. När potatisen är (nästan) klar, fortsätt enligt nedan.
  3. Ångkoka helst fisken över vatten utspätt med 1/3-del rödvinsvinäger. Alternativt koka fisken i vatten+vinäger som precis täcker fisken. Låt sjuda 5-8 minuter, tills fisken precis är genomkokt (vitnat rakt igenom).
  4. Rosta (stek i torr panna) under tiden kapris och strimlad purjo på medelhög värme ett par minuter.
  5. Lägg upp fisken och häll över kapris samt purjo. Lägg upp potatis.
  6. Tillsätt smör i den heta pannan och bryn smöret hastigt brunt. Häll smöret över fisken. Servera genast.

Kockens kommentar

Rockor är svåra att få tag på, då de börjar bli utrotningshotade. De liknar större plattfiskar t.ex. piggvar i smak och konsistens.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem