
Kokt rockavinge med rostad kapris och purjo
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 160

Kcal / portion: 623

GBR (GI) / port: 8
Recept: 2493 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 10%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (25 min )
- Skala och koka potatis.
- Ansa och finstrimla purjolök. Fiskfiléerna skall vara utan skinn. När potatisen är (nästan) klar, fortsätt enligt nedan.
- Ångkoka helst fisken över vatten utspätt med 1/3-del rödvinsvinäger. Alternativt koka fisken i vatten+vinäger som precis täcker fisken. Låt sjuda 5-8 minuter, tills fisken precis är genomkokt (vitnat rakt igenom).
- Rosta (stek i torr panna) under tiden kapris och strimlad purjo på medelhög värme ett par minuter.
- Lägg upp fisken och häll över kapris samt purjo. Lägg upp potatis.
- Tillsätt smör i den heta pannan och bryn smöret hastigt brunt. Häll smöret över fisken. Servera genast.
Kockens kommentar
Rockor är svåra att få tag på, då de börjar bli utrotningshotade. De liknar större plattfiskar t.ex. piggvar i smak och konsistens.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)