Ångkokt stenbit i fänkålsbuljong
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Tillbehör:

 

Potatis

800.0 

gram

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ångkokt stenbit i fänkålsbuljong

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 82

Kcal / portion: 443

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1774 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 4%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 544 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Tillbehör:

Potatis 800.0 gram 30%

 

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (1 tim 20 min )

  1. Buljong: Skala/skiva fänkål, lök, purjolök, morot och rotselleri. Lägg i en kastrull. Tillsätt stjärnanis och fyll på med vatten så att det täcker. Låt småkoka i 40 minuter.
  2. Skala och koka potatis (15-20 minuter).
  3. Sila bort grönsakerna från buljongen. Koka ner spadet till halva mängden, dvs koka häftigt i cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar, samt eventuellt även med Pernod för extra lakritssmak.
  4. Skär resterande fänkål i bitar och lägg i buljongen. Låt koka i cirka 5 minuter tills fänkålen börjat mjukna. Ansa bönor.
  5. Fisk: Lägg stenbitsfiléerna ovanpå fänkålen och låt koka under lock i cirka 5 minuter. Lägg ner bönorna de sista två minuterna.

Kockens kommentar

Stenbit är en ful och svårfiléad fisk, men också en mycket välsmakande sådan. Egentligen heter arten sjurygg. Stenbit heter hannen och honan heter kvabbso. Att det finns "stenbitsrom" är m.a.o. ett biologiskt under!

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem