Currystekt kolja med ugnsbakad vitlök
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Potatis

800.0 

gram

Dill

1.0 

knippe

Citron juice+fruktkött

2.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Currystekt kolja med ugnsbakad vitlök

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 131

Kcal / portion: 534

GBR (GI) / port: 8

Recept: 2138 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 5%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 407 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Potatis 800.0 gram 25%

Dill 1.0 knippe 1%

Citron juice+fruktkött 2.0 styck 4%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugnen på 150ºC.. Hacka dill.
  2. Häll grovt salt i en ugnsfast form. Dela vitlöken i klyftor. Ej nödvändigt att skala (=bild). Sätt ner klyftorna i saltet. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
  3. Skala och koka potatis.
  4. Skär fiskfilérna i bitar. Krydda med curry, salt och peppar.
  5. Hetta upp en stekpanna med lite matfett på medelhög värme. Stek fisken i 2-3 minuter på var sida. Tag ur.
  6. Tillsätt resten av smöret och låt det bli lätt brynt (brunt).
  7. Servera fisk med brynt smör, vitlök och kokt potatis. Garnerna med hackad dill. Servera med citronklyftor.

Kockens kommentar

Oskalade vitlöksklyftor ger en något annorlunda smak än skalade. Vitlöksälskaren tuggar i sig den numera milda vitlöken.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem