
Currystekt kolja med ugnsbakad vitlök
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 131

Kcal / portion: 534

GBR (GI) / port: 8
Recept: 2138 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 5%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Potatis 800.0 gram 25%
Dill 1.0 knippe 1%
Citron juice+fruktkött 2.0 styck 4%
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 150ºC.. Hacka dill.
- Häll grovt salt i en ugnsfast form. Dela vitlöken i klyftor. Ej nödvändigt att skala (=bild). Sätt ner klyftorna i saltet. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
- Skala och koka potatis.
- Skär fiskfilérna i bitar. Krydda med curry, salt och peppar.
- Hetta upp en stekpanna med lite matfett på medelhög värme. Stek fisken i 2-3 minuter på var sida. Tag ur.
- Tillsätt resten av smöret och låt det bli lätt brynt (brunt).
- Servera fisk med brynt smör, vitlök och kokt potatis. Garnerna med hackad dill. Servera med citronklyftor.
Kockens kommentar
Oskalade vitlöksklyftor ger en något annorlunda smak än skalade. Vitlöksälskaren tuggar i sig den numera milda vitlöken.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)