
Kanelstekt kolja med skogssvamp och råstekt potatis
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 122

Kcal / portion: 450

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1799 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 5%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min )
- Skala och skiva potatisen i tunna skivor. Rensa svampen och skär den i skivor. Skala och finhacka schalottenlök.
- Hetta upp olja i stekpanna på medlehög värme och råstek potatisen i cirka 15 minuter tills den är gyllenbrunt knaprig.
- Hetta upp en annan panna på medelvärme och stek svampen torr. Tillsätt olja och lök och stek i ytterligare 3-4 minuter tills löken blivit glansig. Tillsätt fond+vatten och låt koka upp. Rör ner smör. Lägg åt sidan.
- Tillsätt lite mer olja i pannan. Salta, peppra och pudra filéerna med lite kanelpulver. Stek filéerna 3-4 minuter på vardera sidan till precis genomstekt.
- Lägg upp. Garnera med hackad gräslök.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)