Kanelstekt kolja med skogssvamp och råstekt potatis
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Vatten

1.0 

dl

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Gräslök till garnering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kanelstekt kolja med skogssvamp och råstekt potatis

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 122

Kcal / portion: 450

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1799 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 5%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 368 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Vatten 1.0 dl 0%

Smör normalsaltat 2.0 msk 11%

Gräslök till garnering 0%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (45 min )

  1. Skala och skiva potatisen i tunna skivor. Rensa svampen och skär den i skivor. Skala och finhacka schalottenlök.
  2. Hetta upp olja i stekpanna på medlehög värme och råstek potatisen i cirka 15 minuter tills den är gyllenbrunt knaprig.
  3. Hetta upp en annan panna på medelvärme och stek svampen torr. Tillsätt olja och lök och stek i ytterligare 3-4 minuter tills löken blivit glansig. Tillsätt fond+vatten och låt koka upp. Rör ner smör. Lägg åt sidan.
  4. Tillsätt lite mer olja i pannan. Salta, peppra och pudra filéerna med lite kanelpulver. Stek filéerna 3-4 minuter på vardera sidan till precis genomstekt.
  5. Lägg upp. Garnera med hackad gräslök.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem