Brandade ā la Suedoise - provensalsk fiskröra
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Tomater

4.0 

styck

Olivolja till stekning

2.0 

msk

Persilja till garnering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Brandade ā la Suedoise - provensalsk fiskröra

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 99

Kcal / portion: 503

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2010 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 7%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 508 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Tomater 4.0 styck 3%

Olivolja till stekning 2.0 msk 11%

Persilja till garnering 0%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (15 min + 30 min )

  1. Skala och koka potatisen och koka fisk om detta inte redan finns klart.
  2. Skala och hacka vitlök. Hacka persilja. Mosa potatis med vitlök och fisk. Blanda in smör. Värm på om så behövs. Smaka av med salt.
  3. Ansa och skär fänkål i cm-stora bitar. Lägg i en stekkastrull. Tärna tomater och tillsätt oliver. Stek cirka 5 minuter i olivolja.
  4. Bred ut grönsakerna på fat eller tallrik. Lägg fiskmoset över. Garnera med persilja.

Kockens kommentar

Detta är en utmärkt rätt om man har överbliven kokt vitfisk, lutfisk och kokt potatis.

Brandade är en provensalsk fiskröra som också förekommer i Portugal. Ursprungligen tillagad av torkad kabeljo/vitfisk mosad till krämig röra med olivolja, mjölk och vitlök, som vanligen värms. Ibland tillsätts även tryffel. Förekommer i olika varianter.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem