
Brandade ā la Suedoise - provensalsk fiskröra
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 99

Kcal / portion: 503

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2010 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 7%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Tomater 4.0 styck 3%
Olivolja till stekning 2.0 msk 11%
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (15 min + 30 min )
- Skala och koka potatisen och koka fisk om detta inte redan finns klart.
- Skala och hacka vitlök. Hacka persilja. Mosa potatis med vitlök och fisk. Blanda in smör. Värm på om så behövs. Smaka av med salt.
- Ansa och skär fänkål i cm-stora bitar. Lägg i en stekkastrull. Tärna tomater och tillsätt oliver. Stek cirka 5 minuter i olivolja.
- Bred ut grönsakerna på fat eller tallrik. Lägg fiskmoset över. Garnera med persilja.
Kockens kommentar
Detta är en utmärkt rätt om man har överbliven kokt vitfisk, lutfisk och kokt potatis.
Brandade är en provensalsk fiskröra som också förekommer i Portugal. Ursprungligen tillagad av torkad kabeljo/vitfisk mosad till krämig röra med olivolja, mjölk och vitlök, som vanligen värms. Ibland tillsätts även tryffel. Förekommer i olika varianter.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)