Gratinerade torskhuvuden
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om kropphuvuden >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Gratinerade torskhuvuden

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 95

Kcal / portion: 478

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1910 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 2%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 505 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om kropphuvuden > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (25 min )

  1. Rensa purjolök och skär i tunna skivor. Finhacka gräslök. Sätt ugnen på 200ºC.
  2. Skär bort gälarna från huvudet. Dela huvud/nacke på längden i två delar. Salta och peppra.
  3. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
  4. Smöra/fetta in en långpanna. Lägg i fiskdelarna med yttersidan nedåt. Strö över gräslök och purjolök.
  5. Hyvla smör med osthyvel och lägg rikligt på varje fiskhalva. Sätt in i ugnen i cirka 15 minuter.

Kockens kommentar

Att äta torskhuvud är en klassisk rätt, numera sällsynt förekommande. Huvudet med nacke innehåller dock fint kött. Allmänt kan sägas att kindköttet på fiskar är en delikatess, som de flesta missar att plocka ur efter tillagning. En annan klassiker är "kropphuvuden" vilket är torskhuvuden med bollar av torsklever. Läs mer >  Kropphuvuden.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem