
Gösbiff med lökkompott
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 95

Kcal / portion: 456

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1824 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 2%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (25 min )
- Skala och skär löken i mindre klyftor. Rensa och skiva purjolök. Hacka timjan. Dela fisken i portionsstora bitar.
- Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
- Smält socker i en stekpanna på medelvärme. Rör ner smör när sockret smält. Tillsätt lökklyftorna och stek i 3-5 minuter, tills löken blir mjuk och blank. Tillsätt timjan.
- Hetta upp matfett i panna på medelvärme och stek fiskbitarna 3-5 minuter på ena sidan. Ta av pannan från värmen och vänd på fisken. Låt vila i pannan några minuter.
- Lägg upp i djupa tallrikar.
Kockens kommentar
Stektider varierar beroende på fiskens tjocklek. Generell regel är att det glansiga fiskköttet skall ha blivit vitt och köttet skall falla lätt isär. Stek inte fisk för länge, för då blir det torrt och tråkigt.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)