Gösbiff med lökkompott
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Tillbehör:

 

Potatis

600.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Gösbiff med lökkompott

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 95

Kcal / portion: 456

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1824 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 2%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 480 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Tillbehör:

Potatis 600.0 gram 22%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (25 min )

  1. Skala och skär löken i mindre klyftor. Rensa och skiva purjolök. Hacka timjan. Dela fisken i portionsstora bitar.

  2. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.

  3. Smält socker i en stekpanna på medel­värme. Rör ner smör när sockret smält. Tillsätt lökklyftorna och stek i 3-5 minuter, tills löken blir mjuk och blank. Tillsätt timjan.

  4. Hetta upp matfett i panna på medelvärme och stek fiskbitarna 3-5 minuter på ena sidan. Ta av pannan från värmen och vänd på fisken. Låt vila i pannan några minuter.

  5. Lägg upp i djupa tallrikar.

Kockens kommentar

Stektider varierar beroende på fiskens tjocklek. Generell regel är att det glansiga fiskköttet skall ha blivit vitt och köttet skall falla lätt isär. Stek inte fisk för länge, för då blir det torrt och tråkigt.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem