
Torsk med okra i grönpepparsås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 111

Kcal / portion: 503

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2011 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 4%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Okra 12.0 styck 2%
Potatis 800.0 gram 27%
Smör normalsaltat 2.0 msk 10%
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Skala och skär potatis i mindre bitar. Koka potatisen mjuk.
- Skala och finhacka schalottenlök.
- Sås: Hetta upp smör i panna och fräs grönpeppar och lök cirka 5 minuter utan att bränna. Häll på vinet och koka ner vätskan till hälften i cirka 10 minuter. Ansa okra och tillsätt dem efter halva tiden. Rör ner lite smör. Smaka av med salt och peppar.
- Skär fiskfiléerna i större bitar. Salta och peppra fisken lätt.
- Pressa potatis i en skål. Tillsätt en klick smör ovanpå och salta lätt.
- Hetta upp matfett i panna på medelvärme. Stek fisken med skinnsidan nedåt någon minut. Häll på vin och lägg på ett lock. Låt koka ett par minuter tills fisken är genomkokt (vitt kött).
- Servera.
Kockens kommentar
Färsk grönpeppar hittar man vanligen i asiatiska butiker. Finns inte färsk grönpeppar kan man ta torkad grönpeppar, som läggs i vatten några timmar före tillagning, eller inlagd grönpeppar på burk. Okra får man leta efter hos grönsaksspecialister.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)