Torsk med okra i grönpepparsås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Okra

12.0 

styck

Potatis

800.0 

gram

Smör normalsaltat

2.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Torsk med okra i grönpepparsås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 111

Kcal / portion: 503

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2011 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 4%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 452 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Okra 12.0 styck 2%

Potatis 800.0 gram 27%

Smör normalsaltat 2.0 msk 10%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Skala och skär potatis i mindre bitar. Koka potatisen mjuk.
  2. Skala och finhacka schalottenlök.
  3. Sås: Hetta upp smör i panna och fräs grönpeppar och lök cirka 5 minuter utan att bränna. Häll på vinet och koka ner vätskan till hälften i cirka 10 minuter. Ansa okra och tillsätt dem efter halva tiden. Rör ner lite smör. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär fiskfiléerna i större bitar. Salta och peppra fisken lätt.
  5. Pressa potatis i en skål. Tillsätt en klick smör ovanpå och salta lätt.
  6. Hetta upp matfett i panna på medelvärme. Stek fisken med skinnsidan nedåt någon minut. Häll på vin och lägg på ett lock. Låt koka ett par minuter tills fisken är genom­kokt (vitt kött).
  7. Servera.

Kockens kommentar

Färsk grönpeppar hittar man vanligen i asiatiska butiker. Finns inte färsk grönpeppar kan man ta torkad grönpeppar, som läggs i vatten några timmar före tillagning, eller inlagd grönpeppar på burk. Okra får man leta efter hos grönsaksspecialister.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem