
Ångad torsk i körvelbuljong
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 87

Kcal / portion: 433

GBR (GI) / port: 11
Recept: 1732 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 0%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (25 min )
- Koka ris enligt förpackning.
- Skala och grovhacka lök, purjo och selleri. Finhacka körvelblad.
- Hetta upp matfett (smör) i stekpanna på medelhög värme och fräs grönsakerna mjuka i några minuter utan att bränna.
- Tillsätt vatten+fond och vin, samt hälften av körvelbladen. Låt koka ner till halva mängden vätska, 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Koka upp vatten i (ång-)kastrull. Salta och peppra torskfiléerna. (Ång-)koka fisken i ca 5 minuter. Fisken är klar när köttet delar sig.
- Servera fisk med buljong i djupa tallrikar. Garnera med resten av körvelbladen.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)