Ångad torsk i körvelbuljong
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 87
            Kcal / portion: 433
            GBR (GI) / port: 11
Recept: 1732 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 0%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (25 min )
- Koka ris enligt förpackning.
 - Skala och grovhacka lök, purjo och selleri. Finhacka körvelblad.
 - Hetta upp matfett (smör) i stekpanna på medelhög värme och fräs grönsakerna mjuka i några minuter utan att bränna.
 - Tillsätt vatten+fond och vin, samt hälften av körvelbladen. Låt koka ner till halva mängden vätska, 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
 - Koka upp vatten i (ång-)kastrull. Salta och peppra torskfiléerna. (Ång-)koka fisken i ca 5 minuter. Fisken är klar när köttet delar sig.
 - Servera fisk med buljong i djupa tallrikar. Garnera med resten av körvelbladen.
 
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
 - Ceviche
 - Inkokt fisk
 - Kokt fisk, fiskbullar
 - Lutfisk
 - Pannstekt, halstrad laxfisk
 - Pannstekt, halstrad vitfisk
 - Pannstekt strömming, makrill
 - Fiskburgare
 - Ugnslagad laxfisk
 - Ugnslagad vitfisk
 - Vitfiskgratäng, låda
 - Grillad och rökt fisk
 - Friterad fisk
 - (Sillrätter, SOS >)
 - (Fisksoppa, gryta >)