Ångad torsk i körvelbuljong
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Tillbehör:

 

Långkornigt ris

3.0 

dl

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ångad torsk i körvelbuljong

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 87

Kcal / portion: 433

GBR (GI) / port: 11

Recept: 1732 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 0%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 496 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Tillbehör:

Långkornigt ris 3.0 dl 52%

 

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (25 min )

  1. Koka ris enligt förpackning.
  2. Skala och grovhacka lök, purjo och selleri. Finhacka körvelblad.
  3. Hetta upp matfett (smör) i stekpanna på medelhög värme och fräs grönsakerna mjuka i några minuter utan att bränna.
  4. Tillsätt vatten+fond och vin, samt hälften av körvelbladen. Låt koka ner till halva mängden vätska, 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Koka upp vatten i (ång-)kastrull. Salta och peppra torskfiléerna. (Ång-)koka fisken i ca 5 minuter. Fisken är klar när köttet delar sig.
  6. Servera fisk med buljong i djupa tallrikar. Garnera med resten av körvelbladen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem