Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 158

Kcal / portion: 146

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1457 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 5%
Kolhydrater: 23%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min + 1 tim 30 min )
- Tillredning risgrynsgröt se "PASSAR TILL". Tillaga gröten och låt den svalna (1,5 tim).
- Lägg mandel i kokande vatten någon minut. Ta ur och låt dem svalna. Kläm bort skalet genom att pressa mandeln mellan fingrarna.
- Blanda kall gröt, saffran, socker och urskrapade vaniljfrön. Lägg gröten i portionsformar. Strö över råsocker och karamellisera (bränn) med en liten brännare.
- Rosta mandlarna i en torr och varm stekpanna. Vänd dem i salt. Grovhacka mandlarna. Garnera saffransgröten med mandlarna.
Kockens kommentar
Markus Aujalay utnämndes till Årets Kock i Sverige år 2004. Han har tagit fram ett antal spännande glöggtillbehör till BLOSSA glögg, varifrån detta recept hämtats.