Karamelliserad saffransgröt
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 10

Tillbehör:

 

Portionsformar >

 

 

Gasbrännare >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Karamelliserad saffransgröt

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 158

Kcal / portion: 146

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1457 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 5%

Kolhydrater: 23%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 92 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Tillbehör:

Portionsformar > %

Gasbrännare > %

...

Skapat av
Markus Aujalay

Tillagning (20 min + 1 tim 30 min )

  1. Tillredning risgrynsgröt se "PASSAR TILL". Tillaga gröten och låt den svalna (1,5 tim).

  2. Lägg mandel i kokande vatten någon minut. Ta ur och låt dem svalna. Kläm bort skalet genom att pressa mandeln mellan fingrarna.

  3. Blanda kall gröt, saffran, socker och urskrapade vaniljfrön. Lägg gröten i portionsformar. Strö över råsocker och karamellisera (bränn) med en liten brännare.

  4. Rosta mandlarna i en torr och varm stekpanna. Vänd dem i salt. Grovhacka mandlarna. Garnera saffransgröten med mandlarna.

Kockens kommentar

Markus Aujalay utnämndes till Årets Kock i Sverige år 2004. Han har tagit fram ett antal spännande glöggtillbehör till BLOSSA glögg, varifrån detta recept hämtats.

PASSAR TILL

Risgrynsgröt

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem