Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 200

Kcal / portion: 207

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2070 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 11%
Kolhydrater: 22%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om smördegar > Äts ej
Om smördegsbakelser > Äts ej
Om laminerade degar > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Markus Aujalay
Tillagning (40 min )
- Sätt ugnen på 200ºC.
- Lägg de frysta smördegsplattorna på en plåt med bakplåtspapper.
- Skala, kärna ur och skär äpplet i tunna klyftor. Lägg äppelklyftorna omlott i en sträng på mitten på smördegen. Strö över socker och kanel. Hyvla över smöret.
- Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter tills fin färg.
- Koka ihop glöggen i en kastrull till sirapskonsistens. Låt den svalna något.
- Skär varje smördegslängd i 5 bitar. Ringla glöggsirapen över äppelflarnen.
- Servera med vaniljglass.
Kockens kommentar
Markus Aujalay utnämndes till Årets Kock i Sverige år 2004. Han har tagit fram ett antal spännande glöggtillbehör till BLOSSA glögg, varifrån detta recept hämtats.Blixtsmördeg: Ett enkelt hemlagat alternativ till smördeg är så kallad blixtsmördeg. Det ger luftigt bröd men inte lika frasigt (se dito recept). Läs mer > Om smördegar.