Fläskkorv, julkorv, värmlandskorv eller grynkorv med rotmos
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Salt och vitpeppar

 

 

Äppelmos

 

 

Senap svensk

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Fläskkorv, julkorv, värmlandskorv eller grynkorv med rotmos

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 124

Kcal / portion: 384

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1535 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 8%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 310 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Salt och vitpeppar 0%

Äppelmos 0%

Senap svensk 0%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (55 min )

  1. Skala och skär kålrot och morot i 1 cm-stora tärningar (ger kort koktid). Lägg det skurna i en kastrull och fyll på vatten så att det täcker. Låt koka 30 minuter. Skala och tärna potatis och lägg i grytan efter halva tiden.

  2. När rotfrukterna mjuknat, mosa med potatisstöt. Späd med lite korvbuljong. Smaka av med salt och peppar.

  3. Skölj korv och lägg i en rymlig gryta (den skall få plats att svälla utan att nudda kastrullkanten). Häll på vatten så att det täcker korven. Tillsätt kryddor.

  4. Sjud korven utan lock i cirka 30 minuter (45 min för värmlandskorv). Korven får inte koka (dra kastrullen i så fall från värmen och häll på lite kallt vatten). Vänd korven en gång med hjälp av skedar.

Kockens kommentar

Fläskkorv/julkorv används gärna som tillbehör i "dopp i grytan". Lämpliga kryddor för att få julsmak på fläskkorv är t.ex. stjärnanis, pomeransskal och kryddnejlika. Alternativa tillbehör kan vara surkål eller rödkål (finns att köpa på burk) och potatismos.

ALT. TILLBEHÖR

Potatismos

Halländs grönkål

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem