Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 158

Kcal / portion: 800

GBR (GI) / port: 6
Recept: 3201 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 9%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (50 min )
- Sätt ugnen på 200ºC.
- Rensa strömming. Ta bort huvud, mage, stjärt och ryggfena. Skölj och låt torka.
- Skala och koka potatis.
- Fyllning: Skala och finhacka lök. Hacka dill/gräslök. Blanda alla fyllningsingredienser.
- Bred ut strömming med skinnsidan nedåt. Lägg på fyllning. Rulla ihop strömmingen.
- Smöra en ugnssäker form och lägg i strömmingarna med skarven nedåt.
- Blanda grädde med kaviar och lite salt. Häll detta över ruladerna. Lägg klickar av smör över. Strö över rikligt med ströbröd. Sätt in i ugn tills fin färg i 15-20 minuter.
- Finhacka dill (el. gräslök) och strö över.
Kockens kommentar
Rätten fungerar som ensamrätt t.ex. med kokt potatis, eller utmärkt på smörgåsbordet. Kan serveras varm eller kall.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)