Kaviarströmming
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kaviarströmming

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 158

Kcal / portion: 800

GBR (GI) / port: 6

Recept: 3201 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 9%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 506 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 17%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (50 min )

  1. Sätt ugnen på 200ºC.
  2. Rensa strömming. Ta bort huvud, mage, stjärt och ryggfena. Skölj och låt torka.
  3. Skala och koka potatis.
  4. Fyllning: Skala och finhacka lök. Hacka dill/gräslök. Blanda alla fyllningsingredienser.
  5. Bred ut strömming med skinnsidan nedåt. Lägg på fyllning. Rulla ihop strömmingen.
  6. Smöra en ugnssäker form och lägg i strömmingarna med skarven nedåt.
  7. Blanda grädde med kaviar och lite salt. Häll detta över ruladerna. Lägg klickar av smör över. Strö över rikligt med ströbröd. Sätt in i ugn tills fin färg i 15-20 minuter.
  8. Finhacka dill (el. gräslök) och strö över.

Kockens kommentar

Rätten fungerar som ensamrätt t.ex. med kokt potatis, eller utmärkt på smörgåsbordet. Kan serveras varm eller kall.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem