
Torskfilé med ägg och ärter i smörsås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 172

Kcal / portion: 829

GBR (GI) / port: 7
Recept: 3315 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 13%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Hårdkoka ägg i 8 minuter och låt svalna i kallt vatten.
- Skala och koka potatis (cirka 20 minuter).
- Tärna och stek bacon krispigt i torr panna. Lägg att rinna av på hushållspapper.
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten. Lägg i torsken och dra kastrullen från värmen. Låt torsken ligga kvar 10-12 minuter.
- Skala och finhacka ägg. Smält smör i panna. Tillsätt ärter, ägg och bacon. Låt allt bli varmt i ett par minuter.
- Lägg upp på tallrik tillsammans med fisken.
Kockens kommentar
Näringsberäkning: Bacon som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)