Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 137
            Kcal / portion: 800
            GBR (GI) / port: 11
Recept: 3201 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 5%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min )
- Blanda ströbröd med vatten. Låt svälla en stund. Tillsätt färs, äggula, salt, peppar, fond. Blanda väl. Färsen skall vara ganska fast. Forma portionsbiffar.
 - Skala och koka potatis i lättsaltat vatten. Mosa potatisen när den är klar. Tillsätt en klick smör och lite mjölk till lagom konsistens. Smaka av med salt.
 - Skala och skär lök i tunna skivor. Fräs löken mjuk i matfett på medellåg värme några minuter, tills den blivit glansig. Häll på lite vatten och efterstek under lock 5-10 minuter. Späd eventuellt med vätska för att inte koka torrt.
 - Stek biffarna i matfett på medelhög värme i 2-3 minuter på var sida till fin yta. Lägg biffarna på löken i pannan. Lägg på lock och efterstek på svag värme cirka 5 minuter, tills de är genomstekta.
 
Kockens kommentar
Biffarna kan också efterstekas i ugn på 180°C i cirka 10 minuter. Detta är klassisk husmanskost. "Klassikerna" brukar dock vilja ha löken mer bränd.