Grillade jätteräkor med thaisås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Tigerräkor ett miljöhot >

 

 

Om utegrillning >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Grillade jätteräkor med thaisås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 105

Kcal / portion: 397

GBR (GI) / port: 15

Recept: 1589 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 0%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 380 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Tigerräkor ett miljöhot > Äts ej

Om utegrillning > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (15 min )

  1. Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen). Ta ut räkorna och låt dem bli rumsvarma.
  2. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  3. Skala räkstjärtarna. Klipp med sax. Det går lika bra att grilla oskalade, men är kladdigare och svårare att äta.
  4. Sås: Skala och finhacka lschalottenök.
    Hacka citrongräs. Blanda alla ingredienser.
  5. Grilla jätteräkorna under lock cirka 5 minuter per sida beroende på storlek, tills de blivit rödvita. Salta lätt. Utan lock = längre tid.
  6. Servera med ris och sås till.

Kockens kommentar

Undvik odlade tigerräkor. Dessa odlas i mangroveträsken som skyddar kust och risodlingar. Dammarna blir fort förorenade och hotar miljön. Räkorna är även förorenade med kemikalier etc. Fråga i stället efter vildfångad.

Alternativ

Grillbakad sötpotatis

Grillade skivade rotfrukter

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem