
Grillad hamburgare
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 193

Kcal / portion: 528

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2114 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 17%
Fett: 10%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Sätt på utegrillen.
- Skiva tomater, ansa sallad. Skala och skiva lök. Ta fram tallrikar, bestick med mera.
- Forma färs till burgare, gärna med hjälp av en matring.
- Grilla burgarna 4-6 minuter på var sida till fin stekyta. Nöt- eller lammfärs kan med fördel vara lätt röd innuti. Fläskfärs skall vara genomstekt. Salta och peppra.
- Grilla gärna hastigt brödets insida.
- Servera som på bilden med tillbehören vid sidan om, eller gör en klassisk hamburgare.
Kockens kommentar
Köttfärs är en bakteriekänslig vara och skall vara nymald. Använd helst färs av nöt- eller lammkött som är mindre känslig.