
Grilltoast guacamole
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 220

Kcal / portion: 231

GBR (GI) / port: 5
Recept: 925 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 20%
Fett: 6%
Kolhydrater: 20%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Sätt på grillen och ta ut köttet ur kylskåpet. Kött skall vid grillning vara rumstempererat.
- Pensla gärna köttet med någon grillsås. Grilla köttet så att det får fin färg runt om och blir lagom genomstekt (jfr: Menyse´s olika grillrecept). Låt köttet vila 5-10 min. Skär sedan upp köttet.
- Skär brödet i skivor och pensla med lite matolja. Lägg på grillen 2-3 minuter på vardera sidan tills de fått fin färg.
- Lägg en sked guacamole på brödskivorna, sedan en skiva kött, samt strö lite flingsalt över.
Kockens kommentar
Denna rätt är utmärkt om man har överblivet kött kvar från en tidigare måltid.
Guacamole är en mexikansk avokadoröra. Det är enkelt att tillreda sin egen röra, dessutom blir den fräschare och godare. Läs mer klicka på ingrediens avokado. Se recept via länk nedan.