Guacamole, mexikansk avokadoröra
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 132
            Kcal / portion: 137
            GBR (GI) / port: 0
Recept: 686 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 12%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (15 min )
Se film, klicka på "Natasha" under bilden ovan.- Förbered: Finhacka koriander, lök och tomat. Blöt tomat torkas av lite i handduk eller hushållspapper för att inte röran skall bli för lös. Majskorn kan ingå om så önskas, liksom chili, vitlök och spiskummin (se filmen).
 - Halvera avokado och ta bort kärnan. Gröp ur köttet med en sked. Lägg i skål och mosa med potatisstöt.
 - Röra: Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl. Smaka av med kryddor.
 - Täck ytan med plastfilm i avvaktan på servering. Utsätts den för luft svartnar avokadon efter en stund. Ställ i kyl.
 
Kockens kommentar
Avokado är frukten från från dito träd som blir 15-20 meter höga hemmahörande i Mellanamerika. Läs mer, klicka på ingrediensen.Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
 - Vita såser, bechamelsåser
 - Ljusa såser, veloutesåser
 - Mörka såser, skysåser
 - Smörsåser ¤
 - Hollandaisesåser
 - Oljesås, majonnässåser
 - Senapssåser
 - Salladssås, dressing, pesto
 - Tomatsåser, chilisåser
 - Grillsåser, marinader
 - Asiatiska såser
 - Skum sås, vita krämer ¤
 - Röror till mat och smörgås ¤
 - (Efterrättssås >)