Mexikansk guacamole med chili
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 118
            Kcal / portion: 125
            GBR (GI) / port: 0
Recept: 747 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 10%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om dippsåser > Äts ej
Guacamole konserv Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anna, Kockskolan
Tillagning (15 min )
- Finhacka rödlök. Halvera, skrapa ur kärnorna och finhacka chili. Fintärna tomat. Hacka koriander.
 - Kärna ur avokado. Gröp ur köttet med en sked. Lägg i en skål. Pressa över lime. Mosa med en gaffel.
 - Pressa i vitlök. Tillsätt rödlök, chili, tomat och koriander. Blanda ihop.
 - Täck ytan med plastfilm i avvaktan på servering. Utsätts den för luft svartnar avokadon efter en stund. Ställ i kyl.
 - Servera som dipp med nachochips. Eller som sås till mexikansk mat eller grillat.
 
Kockens kommentar
Avokado är frukten från från dito träd som blir 15-20 meter höga hemmahörande i Mellanamerika. Läs mer, klicka på ingrediensen.
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
 - Vita såser, bechamelsåser
 - Ljusa såser, veloutesåser
 - Mörka såser, skysåser
 - Smörsåser ¤
 - Hollandaisesåser
 - Oljesås, majonnässåser
 - Senapssåser
 - Salladssås, dressing, pesto
 - Tomatsåser, chilisåser
 - Grillsåser, marinader
 - Asiatiska såser
 - Skum sås, vita krämer ¤
 - Röror till mat och smörgås ¤
 - (Efterrättssås >)