
Mexikansk guacamole med chili
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 118

Kcal / portion: 125

GBR (GI) / port: 0
Recept: 747 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 10%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om dippsåser > Äts ej
Guacamole konserv Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anna, Kockskolan
Tillagning (15 min )
- Finhacka rödlök. Halvera, skrapa ur kärnorna och finhacka chili. Fintärna tomat. Hacka koriander.
- Kärna ur avokado. Gröp ur köttet med en sked. Lägg i en skål. Pressa över lime. Mosa med en gaffel.
- Pressa i vitlök. Tillsätt rödlök, chili, tomat och koriander. Blanda ihop.
- Täck ytan med plastfilm i avvaktan på servering. Utsätts den för luft svartnar avokadon efter en stund. Ställ i kyl.
- Servera som dipp med nachochips. Eller som sås till mexikansk mat eller grillat.
Kockens kommentar
Avokado är frukten från från dito träd som blir 15-20 meter höga hemmahörande i Mellanamerika. Läs mer, klicka på ingrediensen.
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)