Renfilé med svampmix och tranbärssås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Tillbehör:

 

Potatis

0.6 

kilo

Smör till stekning

50.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Renfilé med svampmix och tranbärssås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 151

Kcal / portion: 636

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2543 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 7%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 420 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Tillbehör:

Potatis 0.6 kilo 16%

Smör till stekning 50.0 gram 14%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (50 min )

  1. Förbered: Rosta pinjenötter i panna utan fett tills de fått lite färg. Rensa och skär svampen i bitar. Torrstek den i panna tills vatten inte längre sipprar ut. Lägg åt sidan.
  2. Potatis: Skala och tärna potatis. Hetta upp matfett på hög värme och lättstek potatisen i omgångar. Inför servering eftersteks all potatis cirka 10 minuter.
  3. Filé: Klappa filéerna med salt och peppar. Hetta upp en ny stekpanna med matfett på medelhög värme. Stek filéerna på vardera sidan 4-5 minuter. Ta ur och låt köttet vila cirka 10 minuter i folie. Spar stekfettet.
  4. Sås: Tillsätt madeira, vatten, fond och tranbärsjuice i pannan. Koka ner tills halva vätskan försvunnit. Tillsätt maizena till lagom tjocklek och smaka av med salt och peppar. Låt efterkoka 5 minuter.
  5. Svampmix: Strimla fläsket och lättstek det på medelhög värme några minuter. Tillsätt svamp och nötter och låt steka tills lätt knaprigt. Smaka av.

Kockens kommentar

Var lite sparsam med salt på köttet så att inte såsen blir för salt. Ett alternativ är att salta köttet efter tillagning, eller laga såsen vid sidan om och tillsätta lite steksky i taget. Tranbärsjuice är i allmänhet söt. Om inte, tillsätt ev lite socker till såsen. Var också försiktig med mängden om juicen är koncen­trerad, med andra ord smaka av efter eget tycke.

Näringsberäkning: Fläsk och bacon som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Stekfläsk som lättsteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.

Menyförslag

Förrätt: Soupe été - kall tomatsoppa

Huvudrätt: Renfilé med svampmix

Efterrätt: Vit chokladmousse

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem