
Soupe été de tomate, kall tomatsoppa (förrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 18

Kcal / portion: 74

GBR (GI) / port: 2
Recept: 588 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (5 min + 16 tim )
- Dag 1: Skär de mogna tomaterna i små tärningar. Lägg i en skål och blanda ner sockret.
- Lägg tomattärningarna i en silduk som hängs upp ovanför en skål. Låt tomatjuicen droppa ner i skålen över natten.
- Dag 2: Kyl soppan i kylskåp några timmar.
- Dela resterande tomater och gröp ur innanmätet. Tärna tomat och gurka.
- Häll upp tomatjuicen i tallrikar och lägg i tomat- och gurkhacket. Strö över salt och nymalen peppar.
Kockens kommentar
Om tomaterna endast får stå och droppa från duken blir soppan alldeles vit. Hjälper man till med att krama ur vätskan ur duken blir soppan orange (som bilden visar). Soppan är en utmärkt förrätt på sommaren.
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)