Vit chokladmousse med kiwisås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Stora portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om mousse >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Vit chokladmousse med kiwisås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 282

Kcal / portion: 684

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2735 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 21%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 242 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om mousse > Äts ej

...

Skapat av
Sofia

Tillagning (25 min + 3 tim )

  1. Lägg gelatinblad i kallt vatten i cirka 10 minuter.
  2. Sätt ner en rostfri bunke i en kastrull med sjudande vatten, lägg i den vita chokladen och låt den smälta i vattenbadet. Tag bunken ur badet och låt chokladen svalna något.
  3. Sätt ner en annan rostfri bunke i det sjudande vattenbadet och tillsätt ägg och äggula. Vispa tills äggsmeten börjar tjockna. Krama gelatinet lätt och smält ner det i äggsmeten.
  4. Tag bunken ur kastrullen och låt äggsmeten svalna under vispning. Tillsätt därefter den vita chokladen klickvis under omrörning. Häll på cointreau.
  5. Vispa grädden till tjockt skum i en skål och vänd ner äggsmeten försiktigt i grädden. Ställ moussen kallt i några timmar.
  6. Smält den mörka chokladen i vattenbad. Doppa physalis i chokladen. Låt torka. Tag resten av chokladen och "rita" dekorativa choklad­trådar på smörpapper. Låt torka.
  7. Sås: Dela kiwifrukterna och gröp ur fruktköttet med en sked. Kör fruktköttet i en mixer eller matberedare, tillsammans med florsocker tills det blir en slät puré.
  8. Inför servering: Forma moussen till ägg och lägg upp i dekorativa glas. Häll över kiwisås och dekorera med chokladkrea­tionerna. Servera.

Kockens kommentar

Punkt 1-7 förbereds lämpligen minst 3 timmar före servering.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem