Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 132

Kcal / portion: 685

GBR (GI) / port: 11
Recept: 2739 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 6%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Långkornigt ris 3.0 dl 33%
Sallad till maten? 200.0 gram 1%
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (35 min )
- Ansa och förbered sallad, till exempel krispig thaisallad (recept via länk nedan).
- Koka ris enligt förpackning.
- Finhacka färsk oregano.
- Mixa lax, mjöl, ägg och oregano i en matberedare till jämn fin smet. Tillsätt mjölk successivt tills smeten är halvfast och formbar till bullar. Smaka av med salt och peppar.
- Forma ovala platta burgare. Rulla dem i sesamfrön.
- Hetta upp matfett i panna på medelhög värme. Stek burgarna 4 minuter på var sida.
Kockens kommentar
"Pizzakryddan" oregano är inte omtyckt av alla. Den kan bytas ut mot till exempel mejram.
Passar till
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)