
Ostgratinerad falukorv med potatismos
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 149

Kcal / portion: 752

GBR (GI) / port: 6
Recept: 3007 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 10%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 190°C.
- Ta av skinnet på korven och skiva den tjockt. Skiva ost (tjocka skivor) och tomater.
- Skala, dela och koka potatisen mjuk.
- Fetta in en ugnssäker form och varva falukorv med tomater och ost. Häll lite olivolja över. Sätt i ugn cirka 15 minuter, tills osten smält och korven fått fin färg. Ta ut och klipp lite kryddgrönt över.
- Häll av vattnet från potatisen och sätt tillbaka på plattan. Mosa potatisen i kastrullen med potatisstöt eller gaffel. Tillsätt en klick smör och mjölk till lagom konsistens. Smaka av med salt.
Kockens kommentar
Korven har sitt ursprung från koppargruvan i Falun från 800-talet e.Kr. Där använde man ox- och hästhud som band till malmhissarna. Läs mer, klicka på ingrediensen.Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv