Ostgratinerad falukorv med potatismos
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Mjölk

2.0 

dl

Smör normalsaltat

 

 

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ostgratinerad falukorv med potatismos

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 149

Kcal / portion: 752

GBR (GI) / port: 6

Recept: 3007 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 10%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 504 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Mjölk 2.0 dl 4%

Smör normalsaltat 0%

Salt 0%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugnen på 190°C.
  2. Ta av skinnet på korven och skiva den tjockt. Skiva ost (tjocka skivor) och tomater.
  3. Skala, dela och koka potatisen mjuk.
  4. Fetta in en ugnssäker form och varva falukorv med tomater och ost. Häll lite olivolja över. Sätt i ugn cirka 15 minuter, tills osten smält och korven fått fin färg. Ta ut och klipp lite kryddgrönt över.
  5. Häll av vattnet från potatisen och sätt tillbaka på plattan. Mosa potatisen i kastrullen med potatisstöt eller gaffel. Tillsätt en klick smör och mjölk till lagom konsistens. Smaka av med salt.

Kockens kommentar

Korven har sitt ursprung från koppargruvan i Falun från 800-talet e.Kr. Där använde man ox- och hästhud som band till malmhissarna. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Alternativ

Ugnsstekt falukorv

Falulåda deluxe

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem