Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 186

Kcal / portion: 699

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2796 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 14%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim )
- Skala och koka potatis. Mosa.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skiva leverpastej. Ta av skinnet och skiva falukorv. Skiva tomater. Riv ost.
- Smörj en ugnssäker form med matfett. Lägg potatismoset i botten av formen. Lägg på leverpastej, falukorv och tomater. Salta och peppra.
- Blanda grädde och senap i en skål och vispa ner ägg. Häll smeten i formen. Strö över riven ost.
- Sätt in i ugn 20-25 minuter tills osten fått gyllenbrun färg.
Kockens kommentar
Korven har sitt ursprung från koppargruvan i Falun från 800-talet e.Kr. Där använde man ox- och hästhud som band till malmhissarna. Läs mer, klicka på ingrediensen.Passar till
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv