
Ugnstekt falukorv med ost- och äppelskivor
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 154

Kcal / portion: 779

GBR (GI) / port: 6
Recept: 3116 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 10%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (50 min )
- Sätt ugnen på 225°C.
- Dra av skinnet på korven. Skär den i skivor utan att skära igenom helt. Lägg korven i i ett ugnssäkert form.
- Kärna ur och skiva äpple. Skär ost i ganska tjocka skivor. Stick ner ostskivor och äppelklyftor växelvis i korvspringorna.
- Skala och skiva lök. Klyfta tomater. Blanda lök och tomater i mitten av fatet. Strö över lite salt och peppar. Riv över resten av osten.
- Skala och koka potatisen mjuk.
- Sätt in korven mitt i ugnen i 20-25 minuter tills anrättningen fått fin färg.
- Häll av potatisvatten och mosa potatisen i kastrullen. Tillsätt lite mjölk till lagom konsistens. Salta, peppra.
Kockens kommentar
Korven har sitt ursprung från koppargruvan i Falun från 800-talet e.Kr. Där använde man ox- och hästhud som band till malmhissarna. Läs mer, klicka på ingrediensen.Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv