Påsklamm på italienskt vis
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 10

Kockskolan:

 

Så lagas lammstek >

 

 

Om innertemperaturer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Påsklamm på italienskt vis

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 112

Kcal / portion: 273

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2730 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 18%

Fett: 3%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 244 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så lagas lammstek > Äts ej

Om innertemperaturer > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (2 tim )

  1. Hårdkoka ägg och låt dem svalna i kallt vatten. Skala.
  2. Skala vitlök och morot. Skär morot i stavar. Koka 5 minuter och häll av vattnet. Skär squash i stavar.
  3. Sätt ugnen på 150ºC.
  4. Fyll: Skär upp köttet till ett platt stycke. Lägg upp köttet och platta till det något. Lägg på ett lager babyspenat och därefter vitlök, morötter, squash och hela ägg. Rulla ihop köttet och bind ihop med snöre. Salta och peppra rikligt utvändigt.
  5. Bryn matfett i panna på medelhög värme. Stek köttet runt om till fin stekyta.
  6. Ugnslaga: Lägg köttet på galler över plåt och sätt in mitt i ugnen i cirka 2 timme till kärn­temperatur 63ºC. Ös steken med vatten/sky några gånger.
  7. Ta ut och låt vila 20-30 minuter före uppskärning utan att täcka över.
  8. Tillaga under tiden tillbehör enligt eget önskemål.

Kockens kommentar

Denna rätt är svår att göra om inte steken är tillräckligt stor (2kg+). Samtidigt räcker 2 kg till cirka 10 portioner. Räkna med 200 gram råkött (=150 gram tillagat) eller mer per portion vid festligare tillfällen. Överblivet kött är utmärkt restmat kall eller varm.

Kärntemperatur kött ("innetemperatur"):

 Stekgrader kött

Kärntemp.

Innerkött

 Röd ("blodig")

45-50°C

Genomrött

 Rosaröd

50-55°C

75% rött

 Rosa

55-60°C

Rosarött

 Medium

60-65°C

Rosabrunt

 Välstekt

65-70°C

Bunrosa

 Genomstekt

70°C+

Genombrun

Kärntemperatur = när köttet bör tas ut ur ugn. Därefter eftersteker köttet något. Läs mer > Om innertemperaturer.

Tillbehörsförslag

Petters mörka röda (sås)

Pressad kokt potatis

Rönnbärsgelé

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem