
Kryddmarinerad lammstek
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 132

Kcal / portion: 224

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1792 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 25%
Fett: 3%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om termometrar > Äts ej
Stektermometer > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (1 tim 20 min + 7 tim )
- Pressa saften ur citronerna i en plastpåse (helst förslutningsbar). Tillsätt timjan och lägg i steken. Marinera i 2 timmar. Vänd runt steken några gånger.
- Ansa och finhacka chili, vitlök, koriander.
Rosta (stek i torr panna utan fett) hacket med övriga kryddor tills det börjar ryka.
Häll på yoghurt, ta av från plattan, blanda.
Tillsätt mixet till köttmarinaden. Marinera ytterligare 5 timmar (helst över natten). - Sätt ugnen på 210°C.
- Lägg steken på galler över plåt och sätt in mitt i ugnen. Låt stå i 20 minuter.
- Sätt ner värmen till 150°C. Låt stå ytterligare ca 30 min till innertemperatur 63ºC (60-65ºC).
- Ta ut köttet och låt det vila inpackad i aluminiumfolie cirka 20 minuter.
Kockens kommentar
Kött som ugnslagas tappar 15-35%% av sin vikt beroende på stektid. Räkna med 185 gram råkött per portion rosastekt kött. Ger 140 gram färdiglagat.