Krabburgare
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Allt om krabbor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Krabburgare

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 174

Kcal / portion: 662

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2648 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 7%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 380 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Allt om krabbor > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Skala och skär potatis i mindre bitar. Koka den mjuk. Mosa ordentligt med potatisstöt. Tillsätt äggulor och tabasco. Rör om. Låt kallna.
  2. Rensa under tiden krabban om så behövs. Skala och finhacka lök, paprika, jalapeno.
  3. Sås: Fräs löken mjuk i lite matfett i en kastrull cirka 3 minuter utan att bränna. Tillsätt övriga ingredienser utom senap. Låt småkoka i 15 minuter. Rör ner senap och ta av från plattan.
  4. Blanda moset med krabba, 1/3-del av ströbrödet, hackad jalapeno och paprika. Salta och peppra. Forma plattrunda biffar. Vänd biffarna i resten av ströbrödet.
  5. Stek burgarna i matfett på medelvärme till gyllenbrun färg och utan att bränna hårt.

Kockens kommentar

Beroende på plånbok och smak kan man använda färsk kungskrabba (lyxvarianten), färsk krabbtaska ("vanlig" krabba), eller burkkrabba.

Passar till

Ljust matbröd

Halstrade morötter

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem