Bondbröd
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bröd: 2

Om bondbröd >

 

 

Om ljust matbröd >

 

 

Så bakas ljust bröd >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Bondbröd

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 270

Kcal / portion: 1701

GBR (GI) / port: 157

Recept: 3403 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 5%

Kolhydrater: 48%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 630 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om bondbröd > Äts ej

Om ljust matbröd > Äts ej

Så bakas ljust bröd > Äts ej

...

Skapat av
Sofia

Tillagning (2 tim )

  1. Deg: Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt (37°C) och häll över jästen så att den löser sig. Klicka i rumsvarmt matfett i vätskan.
  2. Tillsätt sirap, salt och kummin. Mät upp mjöl och tillsätt det under omrörning men spara 1 dl till utbakningen. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Låt den sedan jäsa under bakduk i 30-40 minuter.
  3. Forma: Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela degen i två limpor och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Gör ett fint mönster genom att klippa tre skåror med en sax. Låt jäsa i 30-40 minuter under bakduk.
  4. Sätt ugnen på 200°C.
  5. Grädda bröden i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter. Låt dem svalna på galler under bakduk.

Kockens kommentar

Bondbröd är ett allmänt, ganska oprecist begrepp om bröd, vanligen ett rustikare bröd med grövre struktur. Läs mer > Om bondbröd.

Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat ljust bröd är runt 35%. Cirka 1 dl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.

Alternativ

Rågsiktsbröd - grundrecept

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem