
Halstrade morötter
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 40

Kcal / portion: 76

GBR (GI) / port: 7
Recept: 306 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Grillpanna > Äts ej
Om grillning, halstring > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (10 min )
- Skala morötterna och dela dem på längden.
- Hetta upp en grillpanna utan matfett och halstra morötterna på medelhög värme i cirka 3 min på var sida.
- Ringla över lite olivolja mot slutet och strö över havssalt innan servering.
Kockens kommentar
Halstring, halstra är ett annat ord för grilla. I svensk terminologi brukar man grilla kött och halstra fisk, vilket sammanhänger med att man med fördel använder ett halster till fisk. Läs mer > Om grillning, halstring.Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
- (Salladsförrätter >)
- (Salladssås, dressing >)
- Salsasallader ¤
- Kål- och råkostsallader ¤
- Kokta grönsaker
- Kokta rotfrukter
- Grön mousse, puré, paté
- Stuvat grönt
- Grönt i ugn
- Stekt, wokad grönt
- Grillat grönt
- Friterat grönt
- (Röror till mat & smörgås >)
- (Inlagt- & marinerat >)
- (Geléer & fruktinläggn. >)