
Boeuf sauté Lyonnais, fransk lyxpytt
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 143

Kcal / portion: 561

GBR (GI) / port: 9
Recept: 2246 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 6%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om bräcka, såtering > Äts ej
ā la lyonnais > Äts ej
Om Biff Rydberg > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (20 min + 30 min )
- Koka potatis om detta inte finns färdigt (extra tillagningstid 30 minuter). Koka den inte helt färdig, dvs potatisen skall vara ganska fast för att senare kunna stekas. Låt kallna.
- Skär köttet som franska restaurangproffs, dvs i ganska tjocka skivor, som sedan skärs i trekanter. Skär även potatisen i lika stora bitar. Skala och hacka lök, samt skala, tunnskiva eller mosa vitlök.
- Hetta upp rikligt med smör i en stekpanna på hög värme. Tillsätt lök och vitlök. Stek potatisen knaprigt brun. Ta ur.
- Sautera köttet några minuter, dvs stek det hastigt på hög värme. Vänd köttet ett par gånger. Köttet skall vara brynt utvändigt och lätt rått invändigt.
- Stänk lite vinäger över. Blanda med potatisen. Värm upp. Finhacka persilja och strö över.
Kockens kommentar
Boeuf sauté Lyonnais ("nötkött som i Lyon") kan bestå av olika slags såterat nötkött, där "lyon" syftar på att lök ingår (läs mer om > ā la Lyonnais). Att använda ryggbiff är en lyxig variant. Sauté = såtera, det vill säga hastigt stekt i het panna (läs mer > Så såterar man). En ordinär fransk Boeuf Lyonnais (utan sauté) är vanligen en biffgryta av rester.