Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 146

Kcal / portion: 638

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2551 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 8%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om bräcka, såtering > Äts ej
Om Biff Rydberg > Äts ej
Så råsteks potatis > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (45 min )
- Förbered: Skala potatisen. Tärna smått. Skala och finhacka lök. Skär oxfilén i kuber 3x3 cm. Finhacka persilja. Använd helst flera stekpannor.
- Fräs lök i smör och olja på medelvärme. Kan smaksättas med lite soja och en skvätt öl. Håll varmt.
- Stek potatis gyllenbrun och lätt knaprig i smör på medelhög värme. Salta lätt. Låt rinna av på hushållspapper.
- Såtera köttet (stek hastigt) i smör på högsta värme, så att köttet får mörk stekyta utan att vara bränd och en rosa insida. Läs mer > Om bräcka, såtera.
- Servera: Lägg upp kött, lök och potatis i rader på fat eller tallrik. Lägg på en äggula. Strö persilja över. Servera med senap eller senapsmousse (se kommentar nedan).
Kockens kommentar
Rätten uppfanns på och fick sitt namn efter Hotell Rydberg i Stockholm (läs mer > Om Biff Rydberg). Tillagas av oxfilé och inte av biffen (ytterfilén). Förebilden var Boeuf sauté Lyonnais. En variant av detta recept är Biff Greta även kallat Biff special. Se receptet via länk nedan.
Senapsmousse är gott tillbehör. Till 4 portioner: Vispa upp 2 dl grädde, tillsätt 1 dl socker. Rör ner 1 dl Colemans senapspulver, eventuellt också lite mosade bruna senapskorn. Låt stå och dra en stund i kylen. Vid servering, doppa en matsked i varmvatten. Forma små ägg av moussen och lägg på köttet.
Receptet reviderat 2020