
Ceviche med fisk och skaldjur
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 89

Kcal / portion: 469

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1876 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 1%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (50 min )
- Rensa hummern och dela i mindre bitar. Skär fisk och pilgrimsmusslorna i tärningar och lägg allt plus skalade räkor i en skål.
- Rulla limen med handen så att den mjuknar. Pressa ut limejuice över rätten. Rör om så att allt blir "limeat". Ställ svalt i 30 minuter.
- Ansa/skala övriga ingredienser utom sallaten och skär i små tärningar.
- Ta ur fisk och skaldjur ur marinaden och blanda alla ingredienserna. Lägg upp i ett sallatsblad.
- Servera med ett gott bröd till.
Kockens kommentar
Rätten passar bra även som förrätt. Halvera därvid ingrediensmängderna. Den syrligt råa fisken passar inte alla i smaken. Den ätbara delen av en kokt hummer är cirka 1/3-del. Köttandelen utgör cirka 1/4-del. Resten är skal, gälar, ben och utrinnande vatten. Läs mer > klicka på ingrediens > Hummer.
Hummer | Vikt | Ätbart | Köttvikt |
Liten | 400 g | 135 g | 95 g |
Medel | 600 g | 200 g | 145 g |
Stor | 800 g | 270 g | 190 g |
Större | 1000 g | 330 g | 240 g |
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)