Ceviche med fisk och skaldjur
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Om fiskhälsa >

 

 

Om marinering >

 

 

Om ceviche >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ceviche med fisk och skaldjur

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 89

Kcal / portion: 469

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1876 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 1%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 529 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om fiskhälsa > Äts ej

Om marinering > %

Om ceviche > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (50 min )

  1. Rensa hummern och dela i mindre bitar. Skär fisk och pilgrimsmusslorna i tärningar och lägg allt plus skalade räkor i en skål.
  2. Rulla limen med handen så att den mjuknar. Pressa ut limejuice över rätten. Rör om så att allt blir "limeat". Ställ svalt i 30 minuter.
  3. Ansa/skala övriga ingredienser utom sallaten och skär i små tärningar.
  4. Ta ur fisk och skaldjur ur marinaden och blanda alla ingredienserna. Lägg upp i ett sallatsblad.
  5. Servera med ett gott bröd till.

Kockens kommentar

Rätten passar bra även som förrätt. Halvera därvid ingrediensmängderna. Den syrligt råa fisken passar inte alla i smaken. Den ätbara delen av en kokt hummer är cirka 1/3-del. Köttandelen utgör cirka 1/4-del. Resten är skal, gälar, ben och utrinnande vatten. Läs mer > klicka på ingrediens > Hummer.

 Hummer

Vikt

Ätbart

Köttvikt

 Liten

400 g

135 g

95 g

 Medel

600 g

200 g

145 g

 Stor 

800 g

270 g

190 g

 Större

1000 g

330 g

240 g


Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem