Torsk ceviche
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Så marineras fisk >

 

 

Om ceviche >

 

 

Om chilisåser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Torsk ceviche

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 99

Kcal / portion: 369

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1477 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 1%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 372 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så marineras fisk > Äts ej

Om ceviche > Äts ej

Om chilisåser > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Torsken bör ha varit fryst i 2 dygn. Tina fisken.
  2. Skär fisken i bitar och lägg i en skål.
  3. Rulla limen med handen så att den mjuknar. Pressa ut limejuice över fisken. Rör om så att all fisk blir "limead". Ställ svalt i 30 minuter.
  4. Skala och skiva rödlök och gurka.
  5. Ta ur fisken ur marinaden och blanda med övriga ingredienser. Droppa kryddstark sås över.
  6. Servera med ett gott bröd till.

Kockens kommentar

Ceviche är fiskrätter med urgamla anor från Peru och Ecuador. Det är traditionellt rå fisk som i stället för att kokas, marineras med starkt syrliga citrusjuicer. Skarp syrlighet får proteinet i fisk och skaldjur att koagulera, vilket ger intryck av att maten tillagats. Rätterna, som anrättas på allehanda sätt, är nästintill religion i syd- och centralamerikanska länder. 

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem