Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 99

Kcal / portion: 369

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1477 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 1%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så marineras fisk > Äts ej
Om ceviche > Äts ej
Om chilisåser > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (40 min )
- Torsken bör ha varit fryst i 2 dygn. Tina fisken.
- Skär fisken i bitar och lägg i en skål.
- Rulla limen med handen så att den mjuknar. Pressa ut limejuice över fisken. Rör om så att all fisk blir "limead". Ställ svalt i 30 minuter.
- Skala och skiva rödlök och gurka.
- Ta ur fisken ur marinaden och blanda med övriga ingredienser. Droppa kryddstark sås över.
- Servera med ett gott bröd till.
Kockens kommentar
Ceviche är fiskrätter med urgamla anor från Peru och Ecuador. Det är traditionellt rå fisk som i stället för att kokas, marineras med starkt syrliga citrusjuicer. Skarp syrlighet får proteinet i fisk och skaldjur att koagulera, vilket ger intryck av att maten tillagats. Rätterna, som anrättas på allehanda sätt, är nästintill religion i syd- och centralamerikanska länder.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)