Red snapper ceviche
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Om fiskhälsa >

 

 

Om marinering >

 

 

Om ceviche >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Red snapper ceviche

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 142

Kcal / portion: 774

GBR (GI) / port: 2

Recept: 3095 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 7%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 544 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om fiskhälsa > 0%

Om marinering > Äts ej

Om ceviche > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Rensa och filéa fisken om så behövs. Skär fisken i tärningar och lägg i en skål.
  2. Pressa lime och häll den över fisken. (Rulla lime med handen för att den skall bli mjuk, så ger den ifrån sig mer saft).
  3. Skär rödbetor i tärningar och tillsätt den till fisken. Ställ kallt i 30 minuter.
  4. Skala och skär avokado i tärningar. Ansa paprika och skär i tärningar. Sätt på ugn och värm bröd.
  5. Ta ur fisk och rödbetor ur marinaden och blanda med avokado, paprika, samt med lite wasabi. Toppa med lite fiskrom.
  6. Servera med bröd eller tortilla.

Kockens kommentar

Ceviche är fiskrätter med urgamla anor från Peru och Ecuador. Det är traditionellt rå fisk som i stället för att kokas, marineras med starkt syrliga citrusjuicer. Skarp syrlighet får proteinet i fisk och skaldjur att koagulera, vilket ger intryck av att maten tillagats. Rätterna, som anrättas på allehanda sätt, är nästintill religion i syd- och centralamerikanska länder.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem