Red snapper ceviche
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 142
            Kcal / portion: 774
            GBR (GI) / port: 2
Recept: 3095 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 7%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min )
- Rensa och filéa fisken om så behövs. Skär fisken i tärningar och lägg i en skål.
 - Pressa lime och häll den över fisken. (Rulla lime med handen för att den skall bli mjuk, så ger den ifrån sig mer saft).
 - Skär rödbetor i tärningar och tillsätt den till fisken. Ställ kallt i 30 minuter.
 - Skala och skär avokado i tärningar. Ansa paprika och skär i tärningar. Sätt på ugn och värm bröd.
 - Ta ur fisk och rödbetor ur marinaden och blanda med avokado, paprika, samt med lite wasabi. Toppa med lite fiskrom.
 - Servera med bröd eller tortilla.
 
Kockens kommentar
Ceviche är fiskrätter med urgamla anor från Peru och Ecuador. Det är traditionellt rå fisk som i stället för att kokas, marineras med starkt syrliga citrusjuicer. Skarp syrlighet får proteinet i fisk och skaldjur att koagulera, vilket ger intryck av att maten tillagats. Rätterna, som anrättas på allehanda sätt, är nästintill religion i syd- och centralamerikanska länder.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
 - Ceviche
 - Inkokt fisk
 - Kokt fisk, fiskbullar
 - Lutfisk
 - Pannstekt, halstrad laxfisk
 - Pannstekt, halstrad vitfisk
 - Pannstekt strömming, makrill
 - Fiskburgare
 - Ugnslagad laxfisk
 - Ugnslagad vitfisk
 - Vitfiskgratäng, låda
 - Grillad och rökt fisk
 - Friterad fisk
 - (Sillrätter, SOS >)
 - (Fisksoppa, gryta >)