Arroz de bacalhãu, bacalao med tomatrisotto
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om klippfisk, bacalhau >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Arroz de bacalhãu, bacalao med tomatrisotto

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 74

Kcal / portion: 376

GBR (GI) / port: 12

Recept: 1504 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 1%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 511 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om klippfisk, bacalhau > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (55 min + 24 tim )

  1. Förbered: Klippfisk skall vara urvattnad, ligga i blöt cirka 1 dygn innan tillredning. I brist på klippfisk kan färsk eller fryst vitfisk användas. 
  2. Fisk: Koka upp vatten, och lägg i fisken. Låt sjuda i cirka 20 minuter. (Färsk vitfisk kokas i cirka 5 minuter, vilket i så fall görs efter riset).
  3. Risotto: Fräs riset i olja på medelvärme i några minuter i en stekkastrull. 
  4. Blanda vatten med fond (eller ta buljong) och tillsätt detta till riset lite i taget under ständig omrörning, tills all vätska kokat in (ca 20 minuter).
  5. Skala och hacka lök, mosa tomater och blanda med riset. Häll på vin och låt det koka in några minuter. Salta och peppra.
  6. Tag upp fisken och lägg den i bitar ovanpå risotton. Garnera med persilja.

Kockens kommentar

Bacalhãu (port, = torsk och maträtt, Spa. Bacalao) är klassisk portugisisk rätt tillrett av klippfisk. Det finns många varianter av denna maträtt. I stället för ris används gärna kikärtor. I Portugal påstås att en kvinna innan giftermål skall kunna lika många klippfiskrecept som det finns dagar på året. Läs mer > Om klippfisk, bacalhau.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem