
Arroz de bacalhãu, bacalao med tomatrisotto
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 74

Kcal / portion: 376

GBR (GI) / port: 12
Recept: 1504 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 1%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (55 min + 24 tim )
- Förbered: Klippfisk skall vara urvattnad, ligga i blöt cirka 1 dygn innan tillredning. I brist på klippfisk kan färsk eller fryst vitfisk användas.
- Fisk: Koka upp vatten, och lägg i fisken. Låt sjuda i cirka 20 minuter. (Färsk vitfisk kokas i cirka 5 minuter, vilket i så fall görs efter riset).
- Risotto: Fräs riset i olja på medelvärme i några minuter i en stekkastrull.
- Blanda vatten med fond (eller ta buljong) och tillsätt detta till riset lite i taget under ständig omrörning, tills all vätska kokat in (ca 20 minuter).
- Skala och hacka lök, mosa tomater och blanda med riset. Häll på vin och låt det koka in några minuter. Salta och peppra.
- Tag upp fisken och lägg den i bitar ovanpå risotton. Garnera med persilja.
Kockens kommentar
Bacalhãu (port, = torsk och maträtt, Spa. Bacalao) är klassisk portugisisk rätt tillrett av klippfisk. Det finns många varianter av denna maträtt. I stället för ris används gärna kikärtor. I Portugal påstås att en kvinna innan giftermål skall kunna lika många klippfiskrecept som det finns dagar på året. Läs mer > Om klippfisk, bacalhau.Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)