Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 106

Kcal / portion: 267

GBR (GI) / port: 8
Recept: 1600 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 1%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så tempereras choklad > Äts ej
Om chokladdekoration > Äts ej
Om sorbet, sherbert > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Sofia
Tillagning (1 tim )
- Blötlägg gelatinet i kallt vatten i 10 minuter.
- Koka upp vattnet och rör ner strö- och druvsocker. Tag av från plattan.
- Tag upp gelatinbladen och krama ur vätskan. Lägg gelatinet i den varma sockerlagen.
- Skala och skiva kiwifrukterna, mixa dem i en mixer/matberedare till en slät puré.
- Rör ner purén i sockerlagen och kör blandningen i glassmaskin i 30-45 minuter till fast konsistens. Om glassmaskin inte finns att tillgå, ställ in sorbeten i frysen och ta ut den då och då för att röra om.
- Tillbehör: Smält chokladen i vattenbad och ringla den på smörpapper i långa dekorativa trådar, precis som spaghetti. Låt den stelna. Skiva kiwi.
- Servera kiwisorbeten med chokladspaghettin och kiwiskivorna.
Kockens kommentar
Grön kiwi (men inte den gula) innehåller det proteinspjälkande enzymet actinidin. Frukten kan därför inte användas färsk i fruktgeléer som tillagas med gelatin (som då inte stelnar).Chokladdekoration: För att smält choklad skall bli hård med knäckbräck och blank yta måste den tempereras. Se bifogade recept. Läs mer > Så tempereras choklad.
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)