Enkel chokladdekoration
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Sats dl: 2

Kockskolan:

 

Så tempereras choklad >

 

 

Om chokladdekoration >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Enkel chokladdekoration

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 536

Kcal / portion: 536

GBR (GI) / port: 25

Recept: 1072 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 29%

Kolhydrater: 63%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 100 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så tempereras choklad > Äts ej

Om chokladdekoration > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning

Se film, klicka på "Årets sockerbagare" under bilden.

  1. Redskap/förberedelse: Klipp ett litet hål i en spritspåse. En lång och mjuk palettkniv behövs för att smeta ut chokladen. Plastfolie (tjockare plast­film) behövs, alternativt bakplåtspapper. Önskas runda figurer stansas runda cirklar ut. Skär filmen/pappret i passande bredd till dekorationen. En taggad chokladskrapa behövs. Enklast och billigast är att köpa en "fixkam" som används till kakelsättning (läs mer, klicka på ingrediensen).
  2. Temperera chokladen för att få ett hårt och blankt resultat. Läs mer > Så tempereras choklad. Se recept via länk nedan. Läs mer > Så tempereras choklad.
  3. Rak dekor: Lägg ut plastremsa. Spritsa cirklar eller bara fram och tillbaka i ett vackert mönster. Låt stelna. I kylskåp går det snabbt. Klipp av i önskad storlek. Lätta från plasten.
  4. Rund dekor: Lägg plastremsa med hål på bakplåtspapper. Spritsa cirklar eller bara fram och tillbaka i ett vackert mönster. Lyft bort plasten och låt stelna. Lätta från pappret.
  5. Chokladspiraler: Lägg ut plastremsa och häll på tempererad choklad. Jämna ut till ett tunt lager med palettkniv. Dra med fixkam längs plast­remsan. Lämna en bit kvar som håller ihop strängarna. Rulla choklad med plast. Använd tyngder i ändarna, rätta till jämn höjd och låt stelna. Lätta från underlaget och sära på strängarna. Använd hela eller delar som dekoration.
  6. Figurer: Med spritsen kan man rita olika chokladfigurer som fjärilar, blommor och så vidare. För den mindre konstnärlige finns mallar (på internet) att lägga under plasten.

Kockens kommentar

Läs mer > Om chokladdekoration. Där finns ett flertal filmer som visar enkla och avancerade chokladdekorationer.

Tillhörande recept

Temperera choklad

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem