Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 193

Kcal / portion: 751

GBR (GI) / port: 3
Recept: 3003 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 8%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om chilisåser > Äts ej
Om tacos, tortillas > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Riv ost. Skala och finhacka löken. Skölj och hacka övriga grönsaker grovt. Blanda till hemmagjord guacamole om så önskas.
- Hetta upp matfettet i en panna och stek kalkonfärsen på medelhög värme tills den börjar ta färg. Häll på tacomix och följ anvisningarna på paketet.
- Sätt samtidigt på grillen på 250ºC.
- Värm bönröran. Lägg varm bönröra i eldfast form, färsen därpå och överst ett lager ost. Gratinera i ugn några minuter tills osten fått fin färg.
- Lägg upp kalkonfärsen i en djup tallrik. Strö över grönsaker och guacamole. Häll ett stänk tabasco över varje tallrik. Avsluta med att sticka in nachochips.
Kockens kommentar
Om man vill ha en mildare variant av rätten, kan tabascon exkluderas och färsk jalapeno kan bytas ut mot inlagda jalapenobitar. Läs mer > Om tacos.
Tortilla = mjuka tunna majspannkakor.
Tacoskal = Hårda vikta rostade tortillas.
Nacho = Hårda tortillachips.
Guacamole är en mexikansk avokadoröra. Det är enkelt att tillreda sin egen röra, dessutom blir den fräschare och godare. Läs mer klicka på ingrediens avokado. Se recept via länk nedan.