Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 323

Kcal / portion: 1126

GBR (GI) / port: 9
Recept: 4502 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 18%
Fett: 21%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om inbakning > Äts ej
Om smördegar > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (40 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Blanda salt och peppar med färs och forma till burgare. Linda in burgaren i skinka. Täck burgaren med riven ost.
- Inbakning: Lägg två smördegsplattor, lätt utplattade, i kryss/tvärs på varandra. Lägg på 1 salviablad, sedan burgaren och sist ett salviablad på toppen. Vik ihop smördegsplattorna och nyp ihop kanterna så att burgaren blir helt täckt.
- Vispa upp ägg med en gaffel i en kopp och pensla smördegspaketen. Lägg bakpapper på en ugnsplåt och lägg på burgarna. Sätt mitt i ugn i cirka 30 minuter, tills smördegen har fått fin färg.