Inbakad köttfärs
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Om inbakning >

 

 

Om smördegar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Inbakad köttfärs

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 323

Kcal / portion: 1126

GBR (GI) / port: 9

Recept: 4502 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 18%

Fett: 21%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 348 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om inbakning > Äts ej

Om smördegar > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda salt och peppar med färs och forma till burgare. Linda in burgaren i skinka. Täck burgaren med riven ost.
  3. Inbakning: Lägg två smördegsplattor, lätt utplattade, i kryss/tvärs på varandra. Lägg på 1 salviablad, sedan burgaren och sist ett salviablad på toppen. Vik ihop smördegsplattorna och nyp ihop kanterna så att burgaren blir helt täckt.
  4. Vispa upp ägg med en gaffel i en kopp och pensla smördegspaketen. Lägg bakpapper på en ugnsplåt och lägg på burgarna. Sätt mitt i ugn i cirka 30 minuter, tills smördegen har fått fin färg.

Kockens kommentar

Ett enkelt hemlagat alternativ till smördeg är så kallad blixtsmördeg. Det ger luftigt bröd men inte lika frasigt (se dito recept). Läs mer > Om smördegar.

Passar till

Enkel sallad

Vitkålssallad

Blixtsmördeg

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem