Morotsfrallor med filmjölk
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal stora frallor: 12

Så bakas ljust bröd >

 

 

Baka matbröd med jäst >

 

 

Om filmjölksbröd >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Morotsfrallor med filmjölk

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 286

Kcal / portion: 299

GBR (GI) / port: 12

Recept: 3585 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 6%

Kolhydrater: 46%

Fibrer: 5%

Portionsvikt: 105 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så bakas ljust bröd > Äts ej

Baka matbröd med jäst > Äts ej

Om filmjölksbröd > Äts ej

...

Skapat av
Sofia

Tillagning (45 min + 1 tim )

  1. Deg: Värm vatten, filmjölk och olja till fingervarmt (37°C).
  2. Smula jästen i en bunke, häll på lite av vätskan och rör ut jästen. Tillsätt resten av vätskan och blanda ner salt, kummin, morötter, grahams- och vetemjöl.
  3. Arbeta degen smidig. Låt den sedan jäsa under bakduk i cirka 30 minuter.
  4. Forma: Lägg upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i bitar och forma rundstycken.
  5. Lägg bröden på bakplåtspapper på plåtar och låt jäsa till dubbelstorlek i ca 30 minuter.
  6. Sätt ugen på 225°C.
  7. Grädda bullarna i 10 minuter.

Kockens kommentar

Bagaren knådar inte utan river degen. Att riva är ett gammalt ord för utvidga, utdraga. Knåda betyder bokstavligt upprepade tryckningar. Glutentrådarna i vetedeg skall utdragas inte tryckas ihop för att bli segt, elastiskt. Läs mer > Så knådas, rivs deg. 

Vattenreduktion
: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat ljust bröd är runt 35%. Cirka 33 cl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.

Alternativ

Frallor - grundrecept

Källarfranska

Lunchbröd med fullkorn

Grahamsfrallor

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem